Skip to main content

Zin om zelf aan de slag te gaan?

Check dan snel het leuke workshopaanbod!

Ik bied diverse workshops aan, voor elk wat wils! De workshops zijn los te boeken voor een event, een feestje of gewoon gezellig met vrienden. Wil je liever aansluiten bij een geplande workshop, kijk dan in de shop. Daar kun je zien wat er in de agenda staat en kun je ook direct je plekje reserveren! 

Voor al mijn workshops geldt: ervaring is niet nodig, maar het mag natuurlijk wel! Ik vind het heerlijk om wat dieper in te gaan op techniek en je van alles te leren. Maar het is net zo leuk om iemand zonder ervaring mee te nemen in de kunst van het Handletteren!

Workshoptijd

  trouwkaart lijntekening custom made

  Letter je te pletter!

  Deze superleuke, uitgebreide Handletteringworkshop Bij Ingeborg is een waar cadeautje aan jezelf!

  Je leert veel technieken en krijgt handige tips en tricks zodat je zelf heerlijk aan de slag kunt. We gaan oefenen met veel verschillende lettertypes, leren zelf letters aanpassen en tekenen, je oefent met verschillende vormen van compositie, vlakverdeling en evenwicht. Natuurlijk krijg je steeds persoonlijke feedback en is er alle ruimte voor vragen en gaan we een mooi ontwerp maken! Een leuke quote, een tekst uit je favoriete lied, een brief voor je lief, alles mag!

  Na het volgen van deze workshop beheers je meer dan de basis van Handlettering en kun je heerlijk zelf aan de slag.  Uiteraard word je tijdens de workshop voorzien van koffie, thee en wat lekkers. Alle materialen zijn aanwezig, je hoeft niets mee te brengen.

  Duur:    3 uur

  Zet het op een bordje

  In deze gezellige workshop ‘Zet het op een Bordje’ leer je eerst Handletteren, maak je een mooi ontwerp op papier en ga je dat overzetten op een aardewerk bord. Je krijgt een bord om op te tekenen bij deze workshop, extra servies is bij te kopen of mag ook zelf meegebracht worden!

  Tekenen op porselein of aardewerk is echt anders dan werken op papier. De ondergrond is veel gladder waardoor je stift sneller uitschiet. Geen zorgen, alles is nog te verwijderen zolang het niet gebakken is!
  Ingeborg geeft veel tips en tricks, zodat iedereen een mooi eindresultaat kan bereiken.

  We werken in deze workshop met speciale porseleinstiften. De stiften drogen vrij snel, zodat je je bordje veilig mee naar huis kunt nemen zonder beschadigingen. Na 4 uur droogtijd zijn de bordjes klaar om te bakken in je eigen oven (let op: niet in de magnetron) en na het afkoelen zijn ze klaar voor gebruik! De verf is in het glazuur gebrand en blijft daar goed op zitten. Ik raad wel aan om het met de hand af te wassen om er zo lang mogelijk plezier van te hebben.

  Uiteraard word je tijdens de workshop voorzien van koffie, thee en wat lekkers. Alle materialen zijn aanwezig, je hoeft niets mee te brengen.

  Duur:    3 uur

  Funky Letters

  Hou je er net als ik van om je creativiteit volop te gebruiken en het eens lekker anders te doen?

  Dan zit je bij deze workshop goed, want we gaan heerlijk los! Je gaat de meest bijzondere letters tekenen, zoals blocklettering en 3D letters. Ook gaan we toffe vormen knippen uit mooie papiertjes en die weer vullen met woorden die er op passen. Ik neem je mee in verschillende technieken en bied een enorme berg aan inspiratie.
  Je voorraad ideeën wordt maximaal aangevuld en je komt zeker met iets moois thuis.

  Tip: zorg dat je hierna wat ruimte hebt in je agenda, want het is zo verleidelijk om door te gaan!
  Ervaring is niet nodig, maar wel handig in deze workshop.
  Uiteraard word je tijdens de workshop voorzien van koffie, thee en wat lekkers. Je hoeft niets mee te brengen, alle materialen zijn aanwezig.

  Duur: 3 uur

  Receptlettering & Illustratie

  In deze workshop ga zowel leren handletteren als illustreren! Je gaat jouw culinaire succesnummer omzetten in een fantastische receptposter die je kunt ophangen in je keuken of (kopiëren en) cadeau doen.

  We combineren handletteren met het maken van illustraties. Ik zorg voor voorbeeldjes van getekende producten, maar laat je ook zien hoe je ze eenvoudig zelf kunt tekenen. Het is belangrijk dat je recept ook echt te maken valt, dus de leesvolgorde moet kloppen!
  Hoe je dat aanpakt, waar je begint en hoe je het tot één geheel weet te smeden, dat ga je leren!

  Tijdens de workshop leer je dus de route van een receptposter kennen. Je gaat lekker aan het werk, waarbij je gebruik maakt van jouw eigen geweldige recept. Tekenen, ontwerpen, schilderen, kleuren, alles wat je daarvoor nodig hebt is aanwezig. Fineliners, potloden, brushpennen, kleurpotloden, waterverf, stiften en allerlei prachtige papieren zijn beschikbaar.

  Uiteraard word je tijdens de workshop voorzien van koffie, thee en wat lekkers.

  De reacties op deze workshop zijn altijd zeer enthousiast, de deelnemers zijn verrast wat ze hebben weten te maken en gaan vol inspiratie weer naar huis.

  Duur:    3 uur

  Koffertijd

  Een heerlijk praktische workshop, waarin je je eigen koffertje gaat versieren! Het állermooiste cadeautje om te geven! Naast bv. als logeerkoffer of kraamcadeau, worden de koffertjes ook gebruikt om mooie herinneringen in te bewaren, of om de trouwringen in mee te nemen. En als je hem zelf gaat maken kun je natuurlijk alle kanten op!

  We starten uiteraard met het oefenen van een aantal handige lettertypes die je op zo’n koffertje kunt gebruiken. Je maakt je eigen ontwerp op papier. Daarnaast help ik je met het maken van een leuke bijpassende illustratie.

  Wanneer je helemaal tevreden bent met je ontwerp, ga je het overbrengen op het koffertje. We werken met acrylmarkers, dat is echt ontzettend leuk om te doen en werkt heerlijk. Deze workshop boek je inclusief een koffertje  (er zijn meerdere leuke kleuren) en gebruik van alle materialen. 

  Uiteraard wordt je tijdens de workshop voorzien van koffie, thee en wat lekkers.

  Duur: 3 uur

  Krijtbordtekenen

  In deze workshop leer je hoe je de mooiste krijtborden kunt maken. Het schrijven op een krijtbord, met een krijtje of een krijtstift  is echt anders dan op papier.

  We gaan oefenen met handige en toegankelijke lettertypes die je direct kunt gebruiken op een krijtbord. Ook ga je leren hoe je een krijtbord kunt voorbehandelen zodat je met krijtjes de mooiste resultaten en effecten kunt maken. Compositie komt uiteraard aan de orde en ook: wat zet je nou eigenlijk op zo’n stoepbord?

  Workshop krijtbord tekenen vormgeving stoepbord bij Ingeborg

  We werken met krijtjes op krijtborden en op kunststofborden waarop je met krijtstift schrijft. Ik geef je heel veel tips & tricks waarmee je praktisch aan de slag kunt.

  Een hele handige workshop voor ondernemers die zelf hun reclameborden willen tekenen. En uiteraard voor iedereen die het leuk vindt om iets moois te maken met krijt! Misschien heb je thuis wel een wand of deur met schoolbordverf geschilderd en wil je daar een gave quote op zetten. Ik pas de workshop aan aan de wensen van de deelnemers.

  In de workshop maak je een eigen compositie op zwart foamboard met krijtstift en acrylmarkers.
  Uiteraard word je tijdens de workshop voorzien van koffie, thee en wat lekkers.

  Duur:    3 uur